Коронавирус и промени в НАП – Русе

nap-ruse-koronavirusНАП – Варна, офис Русе, въвежда редица промени в работното време и начина на работа с клиенти във връзка с епидемията от коронавирус.

Работното време на данъчния офис ще бъде с прекъсване за обезпаразитяване на вътрешните помещения, врати, инвентар и други повърхности достъпни за посетителите. Прекъсването на работния ден ще е от 12:30 до 13:00 часа. Дезинфекцията ще е съпроводена с проветряване на служебните помещения, за създаване на нормални условия за клиенти и работещи в сградата на НАП – Русе.

Отстоянието между клиентите, както и всички останали хора в данъчния офис трябва да е 1.5 м. с цел по-трудно заразяване при евентуален приносител. За целта ще бъдат предоставени информационни бланки от данъчната служба.

НАП препоръчва, офисите на агенцията да се посещават само при необходимост. Ползването на ПИК и електронен подпис, може да облегчи значително ситуацията свързана с контакти при условията от риск за разпространението на коронавирус.

От счетоводна къща Евристика, съветваме да се контактува и чрез куриерски и други фирми за пощенски услуги заради улеснения достъп, включително всякакви други варианти за дистанционни контакти с НАП посредством бърз досег.

Струпването на близкостоящи хора, както е потвърдено от много изследвания, е всред най-рисковите ситуации за заразяване с коронавирус. В последните новини се дава пример със стая от 100 човека, където се очаква 70 от тях да имат инокулация (закрепване) на вирус при внасяне на патоген. За другите 30 вирусът не се закрепва за лигавицата на дихателната система.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s